ورود احمدی نژاد به کاخ ریاست جمهوری در سال هشتاد و چهار ، متکی به انتخاباتی پر حرف و حدیث بود. در آن انتخابات ، سید علی خامنه ای در برابر اکبر هاشمی رفسنجانی ایستاد که سابقه رفاقت پنجاه ساله با او داشت. اصرار رهبر جمهوری اسلامی بر حمایت از احمدی نژاد در آنانتخابات ، همچنین موجب صدور نامه افشاگرانه مهدی کروبی شد که برای نخستینبار از دخالت مجتبی خامنه ای در مسایل مهم کشور پرده بر می داشت. اما نه "شکایت رفسنجانی به خدا " بر اراده خامنه ای برای حمایت از احمدی نژاد تاثیر گذاشت نه افشاگری بی سابقه کروبی. از نخستین روز کار احمدی نژاد هم ، رهبر جمهوری اسلامی نشان داد که شیوه حمایت او از رئیس جمهور دست ساز خود با حمایت های او از روسای جمهور پیشین متفاوت است.
هنوز یکسال از نخستین دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد نگذشته بود که زمزمه های مخالفت جدی با او از درون مجلس اصولگرا و از میاناصلی ترین شخصیت های سیاسی آغاز شد . شاه بیت اکثر اعتراضات ، قانون گریزی و خلاف گویی های احمدی نژاد بود. اما فضاسازی رهبر جمهوری اسلامی در حمایت از رئیس جمهور محبوب خود ، هر گونه تلاش برای بر خورد با او را ناکام می گذاشت. هر چه از ماهها و سالهای ریاست احمدی نژاد بر دولت گذشت حمایت های رهبر از او نیزافزایش یافت. عجیب ترین حمایت که شیفتگی علی خامنه ای به رئیس دولت نهم را نشان می داد در ملاقات شهریور ماه هشتاد و هفت هیئت دولت با رهبر ، متجلی گشت. در آندیدار که با آغاز چهارمین سال دولت نهم مصادف بود خامنه ای از احمدی نژاد و همکاراناو خواست خود را برای یکدوره پنجساله فعالیت - یک سال باقیمانده از دولت نهم و دوره چهارساله دولت بعد - آماده کنند . همچنین در اواخر اردیبهشت ماه سال هشتاد وهشت و در فاصله یک ماه به انتخابات ریاست جمهوری، بخشی از سخنرانی علنی رهبر در کردستان به تمجید از فعالیت های چهار ساله احمدی نژاد و مذمت منتقدان او - از جمله سایر کاندیداهای ریاست جمهوری - اختصاص یافت ؛ در حالی که بر اساس قانون و عرف ، نهادهای اجماعی و دستگاههای حکومتی حق تبلیغ به نفع یا علیه کاندیداهای ریاست جمهوری را ندارند. اصرار خامنه ای بر حمایت از احمدی نژاد تا جایی پیش رفت که او قبل از اعلامنتایج قطعی رای گیری و بدونتوجه به شکایت همه کاندیداها - از جمله محسن رضایی - پیامتبریک برای احمدی نژاد فرستاد و بر تعداد آرای مورد ادعای او ، مهر تایید زد .
حمایت های فزاینده از احمدی نژاد درسالهای اول و دوم از دوره دوم ریاست جمهوری او ادامه یافت. در آغاز سال دوم ، اعضای هیئت دولت به همراه رئیس خود ، با رهبر ملاقات کردند تا اوصاف احمدی نژاد را از زبان خامنه ای بشنوند :" پایبندی به ارزشها – عدالت طلبی – ساده زیستی – دوری از اشرافیگری – تلاش و خدمت بی وقفه و استکبارستیزی . " اما یکحادثه ، نه تنها دوره دلدادگی رهبر به احمدی نژاد را خاتمه داد بلکه تخمکینه از او را در دل خامنه ای کاشت. این حادثه ، عزل وزیر اطلاعات توسط رئیس جمهور ، بازگرداندن وزیر با حکمرهبر و خانه نشینی یازده روزه احمدی نژاد در اعتراض به این دستور رهبر بود.
تاثیر خانه نشینی اعتراضی احمدی نژاد در حدی بود که پس از آن نه تنها هیچگاه روابط رهبر و رئیس جمهور محبوب او به روزهای پیش از آن برنگشت بلکه دو سال پایانی ریاست احمدی نژاد بر دولت تا حدود زیادی تشریفاتی بود. از جمله در مهم ترینعلاقه سیاسی او یعنی پرونده هسته ای ، نقش رئیس جمهور به صفر رسید. همچنین بر اساس افشاگری های بعدی علی اکبر صالحی آخرین وزیر خارجه دولت احمدی نژاد، هشت ماه مذاکره با امریکا ، دور از چشمان رئیس دولت انجامشد.
همه آنچه در بالا آمد فقط یکمفهومداشت. یازده روز اصرار احمدی نژاد بر استیفای اختیارات قانونی رئیس جمهور ، روابط دو هزار روزه او با رهبر - مرداد هشتاد و چهار تا فروردین نود - را کاملا دگرگونکرد به طوری که با گذشت حدود دو هزار روز از پایاناعتراض یازده روزه ، رهبر همچنان کینه او را به دل دارد . رهبر جمهوری اسلامی که بیش از دو هزار روز ، از مدیریت فاسد احمدی نژاد حمایت کرده بود اکنون شخصا به میدانآمده تا از بازگشت " فاسق محبوب خویش" بهقدرت جلوگیری کند. معکوس شدن روابط این دو را می توان از مقایسه سخنرانی های رهبر در سالهای هشتاد وهشت و نود و پنج به خوبی درک کرد . سید علی خامنه ای در فاصله یکماهه به انتخابات ریاست جمهوری سفری طولانی به کردستان داشت. او در این سفر سخنرانی های متعددی در حمایت از احمدی نژاد ایراد نمود و با طرح ادعای "تسلط بر واقعیات کشور " رقبای احمدی نژاد را به خلاف گویی و ارائه گزارش های همراه با سیاه نمایی از وضع کشور متهم کرد. همان سید علی خامنه ای ، در اوایل شهریور ماه نود وپنج، بار دیگر ادعای تسلط خود بر واقعیات کشور را مطرح تا از این ادعا " بر حذر داشتناحمدی نژاد از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال نود و شش " را نتیجه بگیرد. اگر تغییر موضع خامنه ای نسبت به احمدی نژاد ناشی از باور او به فساد و بی کفایتی او بود بایستی دستگاههای نظارتی ، موظف به رسیدگی می شدند که نتیجه این رسیدگی ها می توانست محرومیت قانونی احمدی نژاد از کاندیداتوری باشد . اما هیچگونه نشانه ای از تعقیب رئیس جمهور سابق به اتهام فساد وجود ندارد و با اطمینان می توان گفت تنها اتهام احمدی نژاد از نگاه خامنه ای ، اعتراض او به رهبر از طریق خانه نشینی یازده روزه است. در واقع ، سخنان اخیر خامنه ای ، جلوه ای جدید از "ولایت فقیه " بود که به موجب آن ، یازده روز از تمام دو هزار روز قبل از آن مهم تر است و اعتراض به رهبر از تضییع حقوق اساسی ملت ، قبیح تر!
عالیه آقای واحدی.تحلیل های صریح و پر مطلب شما واقعا مارو جذب میکنه👍
پاسخحذف